Samenspel

|

In elke les komt er ook samenspel aan bod. Niet alleen omdat het leuk is en mooi klinkt, maar ook om de leerling vanaf het begin te stimuleren om niet alleen naar zichzelf, maar ook naar het totaal te luisteren.

Daarnaast zijn er diverse samenspeelmogelijkheden met andere leerlingen, zoals kerstsamenspel-lessen. Voor de volwassenen zijn er ook aparte groepslessen met een bepaald thema. Er zijn theorielessen in groepsverband – met of zonder instrument.

Een aantal keer per jaar is er een uitvoering voor en door de celloleerlingen waar je alleen en/of in groepjes kunt spelen.

Coaching van bestaande ensembles is ook mogelijk. Zowel op reguliere basis als incidenteel. Afgelopen jaar is dit, net als de individuele lessen, in online-vorm doorgegaan.

Veel leerlingen treden op bij muzikale presentaties van hun school, of in een ander verband. Leerlingen die al wat verder zijn spelen bij diverse andere orkesten/ensembles in en om de stad.

Samen met Maaike ten Wolde organiseert Michelle ieder jaar, al 16 jaar, uitvoerige samenspel-projecten waar deelnemers van alle leeftijden aan mee kunnen doen. Ze hebben in 2011 Kamermuziekschool Groningen opgericht.

Zo is er één of twee keer per jaar een groter ensemble- en orkestproject waar je aan deel kunt nemen. Instrumentalisten van alle leeftijden, ook van andere docenten, doen mee. Een aantal weken achtereen wordt er, naast de gewone les, les gegeven aan ensembles variërend van trio, pianokwintet tot strijkorkest. Alles wordt uiteraard afgesloten met één of twee concerten. Voor meer informatie:

http://www.kamermuziekschoolgroningen.nl