Categorieën
Geen categorie

Les via Skype of Zoom? Dat kan, ook in tijden van …

|

Al een aantal jaar was er bij mij de mogelijkheid om in geval van overmacht (sneeuw/gladheid, geen vervoer e.d.) les te krijgen via Skype, Zoom of vergelijkbare platforms. In de leskamer leer je écht het meest effectief, en kan je bovendien samenspelen en beter op klankkwaliteit werken. Hoewel er zeker nadelen aan online lessen kleven is een online les zeker wel te prefereren boven géén les.

In verband met Corona (Covid-19) kreeg iedereen de vorige twee jaar zijn les over lange periodes op de een of andere manier online in plaats van live. De komende tijd zal de online les wat zeldzamer zijn: alleen wie duidelijke gezondheidsklachten heeft van besmettelijke aard (griep, Corona, anders) krijgt zijn les wél online. Zo blijft de les-continuïteit voor iedereen gewaarborgd. Uiteraard zal ik bij dergelijke ziekte eveneens aangeven dat de les online moet. ongeacht de reden: ik zal mijn uiterste best doen om ook de online lessen zo inspirerend mogelijk te houden!