Michelle van de Braak

|

Michelle van de Braak kreeg de eerste jaren celloles bij Yke Viersen en Saskia Boon. Vervolgens studeerde ze aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam bij respectievelijk Robert Dispa en Dimitri Ferschtman.

Tijdens haar studie is zij al begonnen met lesgeven, iets dat zij tijdens haar hele loopbaan met veel enthousiasme is blijven doen. Met alle leeftijden en niveaus heeft ze ruime ervaring. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom; ongeacht of men beginner of al gevorderde speler is.

Naast het lesgeven heeft Michelle in diverse kamermuziek ensembles gespeeld en speelde zij 8 jaar in het Randstedelijk Begeleidingsorkest. Tot september 2008 heeft ze les gegeven aan de muziekschool in Winschoten, waar zij ook het -door haar opnieuw opgerichte- beginnersorkest dirigeerde. Ze is lid van het Minerva kwartet (voorheen het Arcobaleno kwartet); daarnaast speelt ze regelmatig als freelancer bij diverse ensembles, of solo bij vernissages, bruiloften e.d.
Daarnaast verleende ze haar medewerking aan diverse theaterproducties in Groningen en Drenthe.

Af en toe schrijft Michelle recensies of artikelen voor het tijdschrift van de ESTA – European String Teachers Association.

Tussen 2010 en 2012 is Michelle als docent nauw betrokken geweest bij het onderzoek naar muziekles aan ouderen. Dit in het kader van Healthy Ageing – Life Long Learning op het Prins Claus Conservatorium. Dit project wordt met diverse focuspunten uitgevoerd op diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

Michelle’s praktijk is al een aantal jaar een vaste stageplek voor cellostudenten van het Prins Claus Conservatorium; daarnaast geeft ze de eerste ‘hoe leer ik lesgeven’ module aan cellostudenten op het Prins Claus Conservatorium.