Categorieën
Geen categorie

Concert Samenspelproject uitgesteld wegens Covid-19 naar 5 september 2020

|

Dit project, sinds 2004 elk jaar gerealiseerd samen met viooldocente Maaike ten Wolde, geeft strijkersleerlingen maar ook andere instrumentalisten de kans om samen te spelen in een ensemble.

Het concert ter afsluiting van het 16e project stond gepland op zaterdag 14 maart 2020 in de Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in Groningen. Door het Corona-virus kon dit niet doorgaan. De week ervoor gelukkig de try-out gespeeld in de Dilgt in Haren. Diverse ensembles: van duo’s tot orkesten, in leeftijd variërend van 6 jaar tot volwassenen, en van beginners tot gevorderden hebben zich laten horen… Op het programma werken van oa. Mozart, Corelli, Bizet en Joplin, maar ook pop- en filmmuziek. We hopen nu op zaterdag 5 september alsnog het concert te kunnen laten doorgaan! Dit zal met aangepaste publieksaantallen zijn, en verder alle door het RIVM aanbevolen maatregelen.

Voor sommige cursisten is dit project een eerste kennismaking met samenspelen met andere mensen dan alleen de eigen docent. Een zeer stimulerende ervaring!
Voor iedereen – op alle niveaus – is het proces van leren luisteren en het in je eigen spel ruimte maken voor wat er om je heen gebeurt leerzaam maar ook heel erg leuk!